Workshop: På rad og række (lokale 15/16)

I den senere tid har der været øget fokus på digitalisering af undervisningen. I den forbindelse er det fysiske læringsrum som didaktisk redskab trådt i baggrunden. Det er vores oplevelse, at det oftere er lokalets indretning, der dikterer rammerne for undervisningen end underviseren der bevidst udnytter lokalets muligheder. 

I denne workshop ønsker vi derfor at udfordre de default settings som hersker i vores læringsrum i dag og udforske, hvilke muligheder der opstår, når det digitale og fysiske læringsrum mødes. 

Vi kommer til at arbejde med:

  • Fysiske strukturer/opstillinger i klasserummet som er tilpasset læringsmål
  • Underviserens fysiske placering og rolle 
  • Anvendelse af teknologi og digitale redskaber ved tilstedeværelsesundervisning – hvornår giver det mening og hvornår gør det ikke?

NB! Maks 25 deltagere efter først-til-mølle-princippet. 

Victoria er uddannet cand. mag i læring og forandringsprocesser og har 12 års erfaring med pædagogisk/didaktisk rådgivning, udvikling af undervisningsforløb og kompetenceudvikling af undervisere i hhv. statslige/kommunale beredskab og FSV. 

Arnon har en operativ baggrund fra Hæren og med sig 12 års praktisk erfaring med pædagogiske ledelse og uddannelse, både som underviser, tilrettelægger og studerende fra HBU til SRS samt KLL NIV 5 til 7. Arnon underviser i pædagogik, didaktik samt uddannelsestilrettelæggelse og faciliterer og bidrager til udviklingsprojekter og kompetenceudvikling af undervisere ved FAK.

Oplæg: Digitalisér funktionsuddannelse med SitaWare Aspire (lokale 17/18)

Systematic har udviklet SitaWare Aspire som en softwareløsning inden for militæruddannelse. Med SitaWare Aspire kan vi ikke blot levere eLæring, men digitalisere den hands-on uddannelse, der muliggør effektiv brug af SitaWare produkterne fra enten køretøj eller i stabsarbejdet – Vi kalder det eTraining. 

Med eTraining kapaciteten kan der gennemføres funktionsuddannelse når som helst og hvor som helst, og med minimalt behov for en instruktør. 

I oplægget vil vi tale om digitalisering og kravet om fleksible undervisningsmetoder, vise jer SitaWare Aspire, tale om skalerbar og omstillingsparat undervisning og lægge op til en diskussion om eTraining og simulationer. 

Som tidligere officerer i Forsvaret har Maj og Niels en stor indsigt i militær uddannelse. Både Maj og Niels spiller en aktiv rolle i udviklingen af SitaWare Aspire ved Systematic. 

Workshop: Soldatens dannelse i en digital tidsalder (lokale Vingsal 2)

Workshoppen vil give dig et blik på dannelse i en digital tidsalder samt komme med konkrete eksempler på, hvordan der arbejdes med dannelse på hhv. officers- og sergentskolen. Workshoppen indeholder oplæg fra MJ Henrik Østergaard, chef for Uddannelsessektionen på Hærens Officersskole og SSG Michael Rex Mejlholm, Uddannelsesleder for Grundlæggende Sergentuddannelse, FSGS.

Der vil imellem oplæggene være tid til videndeling, drøftelse og diskussion.

Målet med workshoppen er at du:

  • Får kendskab til konkrete definitioner, der kan være med til at afgrænse et noget udefinérbart begreb for at gøre det mere anvendeligt og kontrollerbart.
  • Får en forståelse af, hvordan det digitale kan påvirke dannelsen.
  • I fællesskab bidrager til at belyse, hvad der allerede arbejdes med i strukturen, der fungerer, hvad udfordringerne er, og hvor man måske med fordel kunne arbejde sammen.

Til workshoppen udvikles der materialer i form af samtalekort og forslag til aktiviteter, man kan benytte i egen uddannelse eller tjenestested.

Workshoppen er målrettet undervisere og uddannelsesansvarlige.

Yderligere information om workshoppen og introduktion til oplægholdernes bidrag, samt baggrundsmateriale og diskussionsforum kan findes på workshoppens moodleside på følgende link: https://lms.fels.dk/course/view.php?id=2163

Annasofie Lund Wædeled er undervisning- og læringskonsulent ved Forsvarsakademiet. Hun er uddannet inden for pædagogik og didaktik og har en bred erfaring både som underviser og konsulent. Primære arbejdsområder er kompetenceudvikling af undervisere, udvikling af kurser, samt didaktisk og pædagogisk sparring og konsultation. Færdigheder og interesser inkluderer, blandt andet, e-læring, digital kultur og dannelse, storytelling som undervisningsredskab, PBL og refleksiv praksislæring. 

Steffen Møller er læringskonsulent ved Forsvarsakademiet. Han har arbejdet indenfor Forsvaret i 25 år bl.a som NK i en uddannelsesbataljon og chef for uddannelsessektionen på Center for Militær Fysisk Træning. Han har en master i IKT og Læring og hans primære arbejdsområder er digital læring og udvikling af videns- og netværksprojekter heriblandt udenlandske samarbejder. 

Workshop: Podcast i din undervisning (lokale Vingsal 3)

Er du nysgerrig på hvordan du kan bruge podcast i din undervisning?

I denne workshop bliver du introduceret for teori, og får tips og tricks til hvordan du opbygger og producerer podcast. Vi kommer til at beskæftige os med: 

  • hvad er en podcast 
  • valg af udstyr
  • redigering af lyd
  • programtyper

Medbring din mobiltelefon, da vi skal arbejde praktisk med forskellige podcastelementer.

Martin Hans Jensen er uddannelseskonsulent i Forsvarsakademiet. Martin arbejder med undervisning, uddannelsesplanlægning og konsulentbistand inden for det IT pædagogiske område. Martin har en finger på pulsen, når det kommer til nye læringsteknologier, og har i denne forbindelse for nyligt gennemført et større podcastkursus. Privat arbejder Martin med musik- og lydproduktioner, og har derfor en alsidig viden om og interesse i at producere lyd.

Senest ændret: mandag den 3. oktober 2022, 15:21