Dette oplæg handler om nogle af de udfordringer, som vi oplevede med onlineundervisning, hvilke tiltag vi indførte for at håndtere udfordringerne og hvilke effekter vi vores evalueringsdata peger på. Vi vil bl.a. forklare, hvorfor vi ikke bare vendte tilbage til ’business as usual’ efter hjemsendelsen.
Tidligere reserveofficer, kandidat i filosofi og økonomi og arbejder i dag primært med at gennemføre og udvikle ledelsesundervisning på Master i militære studier (MMS) og øvrige kurser.
I denne workshop vil vi præsentere Hjemmeværnsskolens digitale løsning til understøttelse af Lesson Identified/Lesson Learned processen og erfaringerne med anvendelsen af denne. Der lægges op til videndeling og erfaringsudveksling omkring arbejdet med Lesson Identified/Lesson Learned.
Torben Nygaard har en bred erfaring med uddannelse i Hjemmeværnet og ved Føringsstøtteregimentet.
Martin Holstebro har tidligere arbejdet som chef for logstiksektionen ved Hærhjemmeværnsdistrikt Fyn og efterfølgende som sagsbehandler i Studie- og udviklingssektionen.
Torben og Martin har sammen arbejdet med udviklingen af et nyt element ved Hjemmeværnsskolen, kaldet Lesson Identified/Lesson Learned elementet. Herunder har de arbejdet med implementeringen af Hjemmeværnsskolens proces for indsamling og behandling af Lesson Identified/Lesson Learned.
Workshoppen vil give dig et blik på dannelse i en digital tidsalder samt komme med konkrete eksempler på, hvordan der arbejdes med dannelse på hhv. officers- og sergentskolen. Workshoppen indeholder oplæg fra MJ Henrik Østergaard, chef for Uddannelsessektionen på Hærens Officersskole og SSG Michael Rex Mejlholm, Uddannelsesleder for Grundlæggende Sergentuddannelse, FSGS.
Der vil imellem oplæggene være tid til videndeling, drøftelse og diskussion.
Målet med workshoppen er at du:
- Får kendskab til konkrete definitioner, der kan være med til at afgrænse et noget udefinérbart begreb for at gøre det mere anvendeligt og kontrollerbart.
- Får en forståelse af, hvordan det digitale kan påvirke dannelsen.
- I fællesskab bidrager til at belyse, hvad der allerede arbejdes med i strukturen, der fungerer, hvad udfordringerne er, og hvor man måske med fordel kunne arbejde sammen.
Til workshoppen udvikles der materialer i form af samtalekort og forslag til aktiviteter, man kan benytte i egen uddannelse eller tjenestested.
Workshoppen er målrettet undervisere og uddannelsesansvarlige.
Yderligere information om workshoppen og introduktion til oplægholdernes bidrag, samt baggrundsmateriale og diskussionsforum kan findes på workshoppens moodleside på følgende link: https://lms.fels.dk/course/view.php?id=2163
Annasofie Lund Wædeled er undervisning- og læringskonsulent ved Forsvarsakademiet. Hun er uddannet inden for pædagogik og didaktik og har en bred erfaring både som underviser og konsulent. Primære arbejdsområder er kompetenceudvikling af undervisere, udvikling af kurser, samt didaktisk og pædagogisk sparring og konsultation. Færdigheder og interesser inkluderer, blandt andet, e-læring, digital kultur og dannelse, storytelling som undervisningsredskab, PBL og refleksiv praksislæring.
Steffen Møller er læringskonsulent ved Forsvarsakademiet. Han har arbejdet indenfor Forsvaret i 25 år bl.a som NK i en uddannelsesbataljon og chef for uddannelsessektionen på Center for Militær Fysisk Træning. Han har en master i IKT og Læring og hans primære arbejdsområder er digital læring og udvikling af videns- og netværksprojekter heriblandt udenlandske samarbejder.
Uddannelserne ved Hærens Sergentskole er udpræget af praktisk karakter, men ved at anvende Moodle forsøger vi at styrke elevernes faglige forståelse af emnerne før, under og efter den praktiske gennemførelse. Vi vil i workshoppen gå i dybden med skolens anvendelse af Moodle set ud fra lærerens perspektiv, hvor indhold, struktur og det didaktiske har prioritet. Vi vil bl.a. gennemgå vores opbygning af platformen, lærernes konkrete værktøjer og den uddannelsesmæssige gevinst, vi oplever ved at anvende Moodle. Dette skulle gerne tjene både som oplysning omkring, hvordan skolens elever er vant til at arbejde og som inspiration til, hvordan enhederne kan understøtte deres uddannelse af soldater.
Bob og Brian arbejder begge ved uddannelsessektionen ved Hærens Sergentskole og har derigennem ansvaret for henholdsvis den praktiske udfærdigelse af elektronisk understøttede læringsobjekter og opbygning af læringsforløb samt den didaktiske tilgang ved skolens uddannelser.