Topic outline

    • Forsvarsakademiets Pædagogiske Ramme

      InformationForsvarsakademiets pædagogiske ramme udgør det pædagogiske og det didaktiske fundament for implementering og efterlevelse af Forsvarets uddannelsesstrategi 2020 for alle lærings- og uddannelsesaktiviteter, der gennemføres af Forsvarsakademiet.
      • Introduktion

        Denne pædagogiske ramme udgør det pædagogiske og det didaktiske fundament for implementering og efterlevelse af Forsvarets uddannelsesstrategi 2020 (ref. a.) for alle lærings- og uddannelsesaktiviteter, der gennemføres af Forsvarsakademiet. Forsvarsakademiets pædagogiske ramme skal anvendes af alle, som arbejder med planlægning, tilrettelæggelse, gennemførelse og evaluering af undervisning.

        Rammen er retningsgivende for undervisningen, som tilbydes deltagerne på Forsvarsakademiets lærings- og uddannelsesaktiviteter og består af to dele: Et fundament og fire prioriteter.

        Forsvarsakademiets pædagogiske ramme skal anvendes til løbende at undersøge, om den undervisning, man er i gang med at planlægge, tilrettelægge og gennemføre, er baseret på fundamentet og inddrager de fire prioriteter. Underviseren kan vægte de fire prioriteter, så noget er tydeligere i nogle læringsaktiviteter end andet, men alle læringsaktiviteter skal indeholde elementer fra alle fire prioriteter og være baseret på fundamentet. Over et samlet læringsforløb - såvel som et samlet uddannelsesforløb - bør alle fire prioriteter være inddraget i væsentlig grad.

        De fire prioriteter er valgt gennem en kondenserings- proces af strategien. Derudover er der afsøgt litteratur samt diverse undersøgelser, som afdækker, hvad der karakteriserer god læring i en praksisnær kontekst. Det er ikke hensigten, at den pædagogiske ramme skal låse undervisere og studieledelse i deres arbejde. Inden for rammen kan man bevæge sig frit, og over tid kan undervisningen udvikles.

        I sidste ende er det målet, at rammen danner udgangspunkt for en løbende dialog om, og undersøgelse af, de didaktiske valg, som træffes af de mange engagerede medarbejdere ved Forsvarsakademiet.


        Læs mere her




        Prioriteter: