Kursusadministration

Om oprettelse af kurser & uddannelser i sandkassen

Her kan alle brugere der er logget ind oprette kurser & uddannelser. Dette betyder, at du kan udvikle dit kursus i kursuskategorien Sandkassen.

Sådan gør du

 1. Klik ind på kursuskategorien Sandkassen.
 2. Du kan nu oprette dit kursus. Du finder linket "Tilføj kursus" i sidemenuen under mine kurser, når du er inde i kursuskategorien Sandkassen. Du kan også finde et link (knap) i bunden af samme side.
 3. Siden til kursusoprettelse åbner og du kan nu opsætte dit kursus. Udfyld felterne med den ønskede information. Vær særlig opmærksom på, at det korte kursusnavn og kursus-ID skal være identiske. Kursus-ID kan du få ved henvendelse til Forsvarsakademiets Servicecenter. Husk også:
  • Fjern flueben ved slutdato
  • Under Kursusformat vælges ”Skabelonbaseret (kickstart)”
  • Under Toplogo i kurset vælger du det ønskede logoXXX
 4. Til slut klikker du på "Gem og vis".
 5. Herefter kan du vælge mellem et antal foruddefinerede kursusskabeloner, der skal danne grundlag for dit kursus. Skabelonerne er forskelligt opbygget med indhold, aktivitetstyper, blokke, værktøjskasse med drag & drop aktiviteter samt en baseline alt afhængigt af hvilken type kursus du skal udvikle. Et godt udgangspunkt, så du ikke behøver at starte med opbygningen helt fra bunden.
 6. Klik på Importer.
 7. Dit kursus er nu oprettet og du er automatisk kursusadministrator og lærer på dit nyoprettede kursus og kan arbejde videre.

Når kurset er klart til udgivelse, kontakter du Forsvarsakademiets Uddannelsescenter, som hjælper dig i mål med at få kurset udgivet i den rigtige kategori og med de rette indstillinger. Du kan kontakte os via FELS SUPPORT

MMS
Kurser, der tilhører MMS, bliver administreret af SAB (Studie, Administration og Bibliotekssektionen). Send derfor link/kursusnavn til FAK-KTP-STUDIEKON@MIL.DK, som hjælper dig med at få flyttet dit kursus.

FLOS
Kurser, der tilhører FLOS, bliver administreret af FLOS. Send derfor link/kursusnavn til FAK-KTP-FLOS@MIL.DK, som hjælper dig med at få flyttet dit kursus.

Bemærk!

 1. Man kan ikke tildele rettigheder til andre brugere af nogen art i sandkassen.
 2. Ingen kan tilmelde sig til dit sandkassekursus.
 3. Har du behov for at der kommer andre undervisere/lærere på til at hjælpe dig færdig med kurset, skal du blot kontakte Forsvarsakademiets Uddannelsescenter via FELS SUPPORT.
 4. Hvis du vil have slettet dit kursus, skal du rette henvendelse til Forsvarsakademiets Uddannelsescenter via FELS SUPPORT.
 5. Kurser og uddannelser oprettet i sandkassen og som ikke er sat i produktion (overført til kategorierne "Uddannelser" eller "Kurser"), slettes efter 1 år.


Sandkassen


Alle brugere har adgang til at oprette kurser i kursuskategorien Sandkassen. Disse kurser oprettes via følgende formater:

Skabelonbaseret (Kickstart)*
Her kan du vælge mellem et antal foruddefinerede kursusskabeloner, der skal danne grundlag for dit kursus. Skabelonerne er opbygget med indhold, aktivitetstyper, blokke, værktøjskasse med drag & drop aktiviteter samt en baseline. Et godt udgangspunkt, så du ikke behøver at starte med opbygningen helt fra bunden.

Praxis grid
Dette format anvendes primært til rene elæringskurser og skaber en forside med en grafisk adgang til underliggende indhold.

Enkelt aktivitet
Dette format anvendes primært til rene elæringskurser, hvor selve kursusindholdet er produceret v.h.a. et eksternt programforfatterværktøj. Her kan uploades forskellige formater. Selve kursusindholdet kan efterfølgende vises indlejret eller åbne i nyt vindue.

Social format
Dette format er orienteret omkring et hovedforum, et socialt forum, der vises på hovedsiden. Det er nyttigt i situationer, hvor der ønskes mere fri form og hvor der ikke er tale om et egentligt kursus. Anvendes typisk som et godt udgangspunkt for en oversigtsside med kontaktmuligheder - altså et socialt samlingssted. 

Emneformat (default)
Dette format kan anvendes bredt til alle typer kurser og uddannelser, men kræver at man skal bygge sit indhold op fra bunden. Formatet består udelukkende af et antal tomme emner (vælges under oprettelsen - standard er 4).
Man kan efterfølgende bygge sit kursus op med indhold, aktivitetstyper og blokke.

Ugeformat
Dette format arrangerer kursusindholdet uge for uge, hvor hver sektion har en datooverskrift. Moodle opretter et afsnit for hver uge af dit kursus. Du kan tilføje indhold, fora, quizzer osv. i afsnittet for hver uge. Den aktuelle uge er fremhævet.

Tilføj kursus
Uddannelser og kurser


Oprettelse af kurser til kategorierne "Uddannelser" og "Kurser" kan kun ske centralt via Forsvarsakademiets Uddannelsescenter. Senere hen, når Koncernfælles Kursusadministration (KFKA) er operativt, vil denne kursusoprettelse udelukkende ske via KFKA og Forsvarsakademiets Servicecenter.

Har du oprettet et kursus på vores tidligere testserver, som du gerne vil have overført, bedes du kontakte Forsvarsakademiets Uddannelsescenter, så vi kan hjælpe dig med at få dit kursus overført til nærværende platform med den helt rigtige opsætning, baseret på foruddefinerede skabeloner.

Har du bygget dit kursus her i sandkassen, kan du ligeledes få dit kursus overført til den rigtige kursuskategori efterfølgende. Du skal blot kontakte Forsvarsakademiets Uddannelsescenter, så hjælper vi dig hurtigt med at få flyttet dit kursus eller uddannelse til den rigtige kategori.
Skabelonbaserede kurser


For at kunne hjælpe dig bedst muligt med at oprette dit kursus med den helt rigtige skabelon, har vi udarbejdet en del skabeloner. Adgang til kursusoprettelse via skabelon sker ved at vælge kursusformatet "Skabelonbaseret (Kickstart)" under oprettelsen af kurset.

Kontakt Forsvarsakademiets Uddannelsescenter, såfremt du ønsker et eksisterende kursus overført som et skabelonbaseret kursus, man kan vælge under kursusformatet "Skabelonbaseret (Kickstart)".

Du kan også kontakte Forsvarsakademiets Uddannelsescenter hvis du vil have rådgivning og/eller hjælp med at udarbejde en skabelon.