Kursusadministration

Om oprettelse af kurser & uddannelser i sandkassen

Her kan alle brugere der er logget ind oprette kurser & uddannelser. Dette betyder, at du kan udvikle dit kursus i kursuskategorien Sandkassen.

Sådan gør du

  1. Klik på linket "Tilføj kursus" i sidemenuen under mine kurser, når du er inde i kursuskategorien Sandkassen eller på knappen i bunden af samme side.
  2. Siden til kursusoprettelse åbner og du kan nu opsætte dit kursus. Udfyld felterne med den ønskede information. Vær særlig opmærksom på, at det korte kursusnavn og kursus-ID skal være identiske. Husk også at fjerne flueben ved slutdato.
  3. Til slut klikker du på "Gem og vis".
  4. Herefter kan du vælge mellem et antal foruddefinerede kursusskabeloner, der skal danne grundlag for dit kursus. Skabelonerne er forskelligt opbygget med indhold, aktivitetstyper, blokke, værktøjskasse med drag & drop aktiviteter samt en baseline alt afhængigt af hvilken type kursus du skal udvikle. Et godt udgangspunkt, så du ikke behøver at starte med opbygningen helt fra bunden.
  5. Klik på "Importer".
  6. Dit kursus er nu oprettet og du er automatisk kursusadministrator og lærer på dit nyoprettede kursus og kan arbejde videre.
  7. Udgivelse af kursus.
    Når dit kursus er klart til udgivelse skal du, afhængig af kursets tilhørsforhold, gøre en af følgende ting:




    Kurser og uddannelser, der er oprettet i sandkassen men som ikke er sat i produktion (overført til kategorierne "Uddannelser" eller "Kurser"), slettes normalt efter 1 år.


Andre kurser
Forsvarsakademiets Uddannelsescenter: Du kan kontakte os via FELS SUPPORT

Bemærk!

  • Man kan ikke tildele rettigheder til andre brugere af nogen art i sandkassen.
  • Ingen kan tilmelde sig til dit sandkassekursus.
  • Har du behov for at der kommer andre undervisere/lærere på til at hjælpe dig færdig med kurset, skal du blot kontakte Forsvarsakademiets Uddannelsescenter via FELS SUPPORT .
  • Hvis du vil have slettet dit kursus, skal du rette henvendelse til Forsvarsakademiets Uddannelsescenter via FELS SUPPORT.
  • Kurser og uddannelser oprettet i sandkassen og som ikke er sat i produktion (overført til kategorierne "Uddannelser" eller "Kurser"), slettes normalt efter 1 år.


Sandkassen


Alle brugere har adgang til at oprette kurser i kursuskategorien Sandkassen. Disse kurser oprettes via følgende formater:

Skabelonbaseret (Kickstart)*
Her kan du vælge mellem et antal foruddefinerede kursusskabeloner, der skal danne grundlag for dit kursus. Skabelonerne er opbygget med indhold, aktivitetstyper, blokke, værktøjskasse med drag & drop aktiviteter samt en baseline. Et godt udgangspunkt, så du ikke behøver at starte med opbygningen helt fra bunden.

Praxis grid
Dette format anvendes primært til rene elæringskurser og skaber en forside med en grafisk adgang til underliggende indhold.

Enkelt aktivitet
Dette format anvendes primært til rene elæringskurser, hvor selve kursusindholdet er produceret v.h.a. et eksternt programforfatterværktøj. Her kan uploades forskellige formater. Selve kursusindholdet kan efterfølgende vises indlejret eller åbne i nyt vindue.

Social format
Dette format er orienteret omkring et hovedforum, et socialt forum, der vises på hovedsiden. Det er nyttigt i situationer, hvor der ønskes mere fri form og hvor der ikke er tale om et egentligt kursus. Anvendes typisk som et godt udgangspunkt for en oversigtsside med kontaktmuligheder - altså et socialt samlingssted. 

Emneformat (default)
Dette format kan anvendes bredt til alle typer kurser og uddannelser, men kræver at man skal bygge sit indhold op fra bunden. Formatet består udelukkende af et antal tomme emner (vælges under oprettelsen - standard er 4).
Man kan efterfølgende bygge sit kursus op med indhold, aktivitetstyper og blokke.

Ugeformat
Dette format arrangerer kursusindholdet uge for uge, hvor hver sektion har en datooverskrift. Moodle opretter et afsnit for hver uge af dit kursus. Du kan tilføje indhold, fora, quizzer osv. i afsnittet for hver uge. Den aktuelle uge er fremhævet.

Tilføj kursus



Skabelonbaserede kurser*


For at kunne hjælpe dig bedst muligt med at oprette dit kursus med den helt rigtige skabelon, har vi udarbejdet en del skabeloner. Adgang til kursusoprettelse via skabelon sker ved at vælge kursusformatet "Skabelonbaseret (Kickstart)" under oprettelsen af kurset.

Kontakt Forsvarsakademiets Uddannelsescenter, såfremt du ønsker et eksisterende kursus overført som et skabelonbaseret kursus, man kan vælge under kursusformatet "Skabelonbaseret (Kickstart)".

Du kan også kontakte Forsvarsakademiets Uddannelsescenter hvis du vil have rådgivning og/eller hjælp med at udarbejde en skabelon.