Optagelse af læringsvideoer

Når du skal optage en læringsvideo til dit kursus/modul, findes der en række muligheder på Forsvarets Windows 10 maskiner. Nedenstående film præsenterer dig for de forskellige muligheder:


OBS STUDIO

Hvis du har behov for at lave mere avancerede optagelser så kan OBS STUDIO måske være interessant. OBS STUDIO er egentlig et streamingsystem, men kan også benyttes til optagelser. I vejledningen til venstre forklarer vi det mest basale for at kunne lave skærmoptagelse med webcam.

OBS STUDIO kan hentes i FAKs softwarecenter, eller på internettet. Det er open source


ZOOM

Zoom er tilgængeligt for FAK's ansatte. ZOOM er et online mødeprogram, men kan også med fordel benyttes til skærmoptagelser. Det er særligt i de situationer, hvor man gerne vil have et lille webcam-billede af sig selv oppe i hjørnet, mens man laver sin skærmoptagelse, at ZOOM er et brugbart værktøj.


Optagelse på mobiltelefon

Du kan selvfølgelig bruge din mobil, når du skal optage din læringsvideo. Mobilen har bl.a. den fordel, at du kan optage læringsaktiviteter hvor de foregår, eller du kan optage dig selv mens du viser din praksis. For at få det bedste resultat, når du laver optagelser med din mobil, er her nogle tips du bør bruge:

1)      Optage i ”landskabsmode” – dvs. at du skal holde din mobil parallelt med horisonten. Det er samme format som du kender fra TV.

2)      Lad være med at dække mikrofonen med hånden, når du holder din mobil.

3)      Rengør eventuelt din linse på mobilen inden du begynder.

4)      For at spare plads kan du ændre din opløsning på mobilen (her vises det på en android)

5)      Ved brug af Iphone, kan det være en fordel at ændre optageformat se her.

Hvis du vil lærer mere om produktion af læringsvideoer, tilbyder Uddannelsescentre en WS om netop læringsvideoer. Hvis du har interesse i at deltage i dette er du velkommen til at tage kontakt til enten Martin eller Victoria (maje@fak.dk eller viiv@fak.dk).

Senest ændret: tirsdag den 24. oktober 2023, 12:29