Kvalifikationsrammen for livslang læring

Kvalifikationsrammen for Livslang Læring

Forsvaret har i 2014 besluttet, at man fremadrettet vil beskrive uddannelser og kurser efter samme systematik og standard, som man bruger på civile skoler og uddannelsesorganisationer. Den nye standard hedder Kvalifikationsrammen for Livslang Læring, i daglig tale blot kaldet Kvalifikationsrammen. 

OBS! På de akkrediterede uddannelser (MAU, MDU, MMS) anvendes en særlig kvalifikationsramme for videregående uddannelser. Beskæftiger du dig med en af disse typer uddannelser, bør du klikke her for at læse nærmere. 

Hvad er Kvalifikationsrammen?

Kvalifikationsrammen giver et samlet oveblik over alle offentligt godkendte uddannelser og hvilket niveau de ligger på i forhold til hinanden. Der er otte niveauer i kvalifikationsrammen (1-8), som dækker over niveauerne fra folkeskolens 9. klasse til Ph.d-uddannelser.

Formålet med kvalifikationsrammen er at fremme livslang læring og mobilitet ved at:

  • Skabe større overblik og gennemsigtighed over kvalifikationer i det danske uddannelsessystem og synliggøre veje til at opnå uddannelsesbeviser og uddannelsesgrader. 
  • Skabe bedre grundlag for gensidig anerkendelse mellem uddannelser, både nationalt og internationalt. 

For den enkelte medarbejder betyder det, at det fremadrettet vil være nemmere at få anerkendt sine kompetencer et andet sted end der, hvor de er erhvervet. Det kan f.eks. være et kursus i Forsvaret, som kan anerkendes og give merit for en del af en civil uddannelse. Eller omvendt, en civil uddannelse eller kursus som anerkendes helt eller delvist i Forsvaret.

Du kan finde yderligere information i " Kvalifikationsrammen for Livslang læring i Forsvaret for medarbejdere".

Klik her


Fi
lmen "Introduktion til kvalifikationsrammen":



Senest ændret: torsdag den 17. november 2022, 12:07