Hvorfor hakker min lyd og webcam på BigBlueButton (BBB)?

Oplever du tekniske udfordringer i forbindelse med videokonference, kan du bruge følgende tips til at forbedre lyd og billede.

Hvis du oplever dårlig lyd eller billede fra alle, kan det skyldes din forbindelse til videokonferencen. Hvis det er enkelte der falder ud, er det ofte i deres ende der et problem.

  • De fleste internetforbindelser kan håndtere videokonference men du kan prøve at teste din hastighed her. Nedefor kan du læse BBBs minimumskrav til din internetforbindelse.
  • Hvis det er muligt kan du anvende en kablet forbindelse mellem din router og computeren. En kablet forbindelse fjerner evt. problemer med det trådløse netværk. Husk at deaktivere WIFI på computeren så du er sikker på det er den kablede forbindelse der bruges.
  • Hvis du er på WIFI kan du prøve at flytte plads for at få en bedre forbindelse. Jo tættere du sidder på routeren, jo bedre forbindelse.
  • Vær opmærksom på hvor mange der anvender hjemmenetværket samtidig. Netværket er mere belastet jo flere der er på. Især ting som videokonferencer og streaming kan påvirke hastigheden.
  • Ved større videokonferencer bliver lyden generelt bedre hvis deltagere der ikke taler er muted.
  • Prøv at slå video fra. Hvis din forbindelse er ustabil kan det give bedre lyd.
  • Brug et headset. Hvis den indbyggede mikrofon og højtaler anvendes vil det ofte give dårligere lyd på grund af ekko og baggrundsstøj. Vær også opmærksom på kvaliteten af det headset der anvendes også har indflydelse på lydkvaliteten. Det kan på nogle computere give problem, hvis dit headset er bluetooth. Hvis du oplever problemer med at lyden hakker, og du ellers sidder på en god forbindelse, så prøv et headset med ledning.
  • Hvis du anvender en FAK internet computer og oplever vedvarende problemer kan du kontakte Lokal IT, der kan hjælpe dig med at fejlsøge. Du kan kontakte Lokal IT på it@fak.dk.

BBB: Minimumskrav til båndbredde

Deltager:
Download: Mindst 1 Mbits/sec
Upload: Mindst 0.5 Mbits/sec
“Ikke hårde krav. Det kommer an på aktivitet. Hvis deltageren fx ikke deler webcam, er behovet for Upload mindre end 0.5 Mbits/sec”

Underviser:
Så meget upload som muligt. For at opnå bedre performance kan man forsøge at rykke sig nærmere sit WIFI hotspot, eller kable sin forbindelse (formentlig det samme for ZOOM).
KILDE: https://docs.bigbluebutton.org/support/faq.html#what-are-the-minimum-bandwidth-requirements-for-a-user

De fleste internetudbydere har også egne vejledninger til forbedring af forbindelsen, mange af rådende er ikke afhængige af internetudbyderen og kan anvendes af alle.

https://stofa.dk/hjaelp/bredbaand/wifi-guide

https://kundeservice.yousee.dk/bredbaand/opsaetning/wifiraad/artikel/art

 

 

 

Senest ændret: søndag den 15. august 2021, 17:34